Deze evenementen moet je als sf-liefhebber in 2023 bezoeken!

Sciencefiction is een genre dat ons meeneemt naar de verre uithoeken van de ruimte, ons doet dromen over de toekomst en ons laat kennismaken met buitenaardse wezens. We kennen het allemaal van boeken, films en games. Maar wat is er nou leuker dan het ontmoeten van mede sci-fi-liefhebbers, schrijvers en sterren? Op deze pagina vind je een overzicht van de leukste sciencefiction evenementen die er te vinden zijn.

The Art of DC – tot 26 maart

Ben jij klaar voor een trip naar Gotham City of Metropolis? The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is tot 26 maart 2023 te zien in Forum Groningen. Dit is je kans om de Batmobile, het Joker-pak van Jack Nicholson en Christopher Reeve’s Superman cape in het echt te bewonderen! De tentoonstelling bevat meer dan 160 originele tekeningen, 200 artworks van DC’s beroemdste Super Helden en Schurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews. Het is een unieke gelegenheid die je niet wilt missen. Na Groningen is deze expositie niet meer in Europa te zien!

Middag van het fantastische boek – 25 februari 2023

In de grote hal van Bibliotheek Neude kun je boekenkramen en cosplay verwachten en deelnemen aan een schrijfworkshop. Daarnaast zijn er interviews met oud-winnaars van de Harland Awards verhalenwedstrijd. Plus de uitreiking van de Harland Awards verhalenprijs zelf in het theater!

HSFCon – 25 & 26 maart 2023

Ben je klaar voor een weekend vol avontuur, magie en spanning? Ga dan naar de HSFCon. Het is een nieuwe jaarlijkse Sciencefiction, Fantasy en Horror conventie. Op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 is het event in het Van der Valk Hotel Sneek. Laat je meevoeren tijdens panels en lezingen over alles wat de genres te bieden hebben, met een flinke vleug wetenschap. Ontmoet bekende namen uit de genre, zoals Kees van Toorn, Pen Stewart, Teun Joshua Brandt, Marieke Frankema, Remco Meisner, Roderick Leeuwenhart en nog veel meer.

Echo Base Charity Con – 27 mei 2023

Echo Base Charity Con is een 100% Star Wars-evenement op 27 mei 2023 in Pathé Amsterdam Noord. De netto-opbrengst gaat naar Make-A-Wish Nederland. Speciale gasten uit de Star Wars-films en tv-series zijn aanwezig om handtekeningen uit te delen, mee op de foto te gaan en te vertellen over hun ervaringen tijdens de panels. Er is een enorm aanbod aan merchandise, een veiling met unieke stukken en activiteiten voor de hele familie. Leer vechten met een lightsaber,speel Star Wars-spellen, bouw een Star Wars LEGO-bouwwerk of wordt geschminkt als een Star Wars-figuur.

De eerste gast aangekondigde gast is Bonnie Piesse, die Luke Skywalker’s pleegmoeder Beru Whitesun Lars speelde in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith.

Comic Cons

Comic cons zijn de perfecte plek voor de echte fans om hun favoriete comics, strips, series en films te ontdekken en te delen met andere liefhebbers. In Nederland worden er regelmatig drie grote comic cons georganiseerd. In 2023 zijn dit Comic Con Amsterdam, Dutch Comic Con Utrecht en Comic Con Holland in Den Bosch. Deze evenementen bieden een geweldige gelegenheid om samen te komen met andere fans, te genieten van de nieuwste merchandise, deel te nemen aan interactieve activiteiten en in contact te komen met de grootste namen uit de comicswereld. Op dit moment zijn er geen gasten aangekondigd die iets met sciencefiction hebben te maken. Maar hou de website comiccons.nl in de gaten voor de laatste informatie en updates over de gasten, activiteiten en aankomende comic cons in Nederland.

an impression of a sciencefiction fan event - DALL-E

Meer sciencefiction-evenementen?

Een deel van de sciencefiction-evenementen is nog niet aangekondigd, of is nog niet duidelijk of het dit jaar doorgaat. Deze agenda wordt regelmatig bijgewerkt. Meld je aan op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Ontvang elke week nieuwe sciencefiction-tips in jouw mailbox!

1 gedachte over “Deze evenementen moet je als sf-liefhebber in 2023 bezoeken!”

Plaats een reactie