Deze evenementen moet je als sf-liefhebber in 2024 bezoeken!

Deze evenementen moet je als sf-liefhebber in 2024 bezoeken!

Sciencefiction is een genre dat ons meeneemt naar de verre uithoeken van de ruimte, ons doet dromen over de toekomst en ons laat kennismaken met buitenaardse wezens. We kennen het allemaal van boekenfilms en games. Maar wat is er nou leuker dan het ontmoeten van mede sci-fi-liefhebbers, schrijvers en sterren? Op deze pagina vind je een overzicht van de leukste sciencefiction evenementen die er te vinden zijn.

Middag van het fantastische boek – 24 februari 2024

In de grote hal van Bibliotheek Neude kun je boekenkramen en cosplay verwachten en deelnemen aan een schrijfworkshop. Daarnaast zijn er interviews met oud-winnaars van de Harland Awards verhalenwedstrijd. Plus de uitreiking van de Harland Awards-verhalenprijs zelf in het theater!

9000 Con 5 mei 2024

Op 5 mei 2024 wordt er in Gent een try-out van een sciencefictionbijeenkomst voor lezers en liefhebbers van speculatieve fictie geörganiseerd: 9000con

Erasmuscon/Eurocon - 16/19 augustus

Voor het eerst sinds het onstaan vindt de Europcon in Nederland plaats. In augustus kun je hiervoor naar WTC Convention Centre in Rotterdam. Het programma wordt langzaam gevuld, op dit moment zijn speciale gasten et speciale gasten Andrzej Sapkowski, Jasper Fforde Iris Compiet, Page Hage en Bo Balder aangekondigd. meer op: https://www.erasmuscon.nl/

Comic Cons

Comic cons zijn de perfecte plek voor de echte fans om hun favoriete comics, strips, series en films te ontdekken en te delen met andere liefhebbers. In Nederland worden er regelmatig drie grote comic cons georganiseerd. In 2024 zijn dit Comic Con Holland in Den Bosch (20/21 april), Dutch Comic Con Utrecht (21/23 juni).

an impression of a sciencefiction fan event - DALL-E

Meer sciencefiction-evenementen?

Een deel van de sciencefiction-evenementen is nog niet aangekondigd, of is nog niet duidelijk of het dit jaar doorgaat. Deze agenda wordt regelmatig bijgewerkt. Meld je aan op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.